Norsk
Gamereactor
series-tekster
The Mandalorian

The Mandalorian Sesong 3 Episode 1

This is the Way.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Mens de fleste føler trettheten når det gigantiske Marvel-toget tøffer av gårde, kan man nesten, som i nesten, hevde at Star Wars har blitt litt etterlatt siden slutten av den siste filmtrilogien. Det ser ikke ut til å være noen planer om å etablere et sammenhengende filmatisk univers med det første, og det etterlater oss med Dave Filoni og Jon Favreau.

Faktisk har de fått spillerom til å leke med sitt eget lille mikrokosmos, med The Mandalorian som baner vei for Ahsoka Tano og mange andre prosjekter. Det er deres egen lille bortgjemte lekeplass, hvor de to har brukt nostalgi, spennende nye sjangerkombinasjoner og et jevnt tempo for å gjenskape noe av magien som ser ut til å ha gått tapt. Nå er vi inne i den tredje sesongen av The Mandalorian, som igjen utvider emnet og spillefeltet.

The Mandalorian
Dette er en annonse:

Mando, eller Din Djarin, er i trøbbel, og må få kontakt med sitt eget folk på Mandalore. Dette kommer midt i en rift på planeten, da opprøreren Bo Katan også prøver å samle vraket av Mandalores folk, men hvem skal lede dem? Det er mange spennende spørsmål, men den første episoden forblir fantastisk begrenset i sitt ønske om å svare på dem. Til dags dato har det vært en av seriens fineste ferdigheter, nemlig å traske utvidelsen av universet.

Det ser imidlertid ut til at Mandalore-skikkene, deres gjensidige behov for å forbli tro mot sine krigerske måter, og muligheten for fornyelse blir et sentralt fokus, og det virker smart, siden ikonografi, mystikk og tilstrekkelig avstand fra de bredere mythos alle synes å være til stede her.

Det hjelper uten tvil at The Mandalorian forblir et ganske flott TV-show, selv om en sekvens med et stort monster i begynnelsen viser noen litt tvilsomme CG-effekter. I belysningen finner Joseph Shirleys musikk og bunnsolide scenografi serien de største essene i ermet. Videre må det igjen sies at Pedro Pascal kontinuerlig beviser at han har rekkevidde, gravitas og dybde. Enten det er som Joel i The Last of Us, eller under hjelmen her, er han en utmerket frontfigur.

The Mandalorian
Dette er en annonse:

Han er også flankert nok en gang av utmerkede biroller i form av Emily Swallows The Armorer og Carl Weathers' Greef Karga, og så er det selvfølgelig Grogu. Den første episoden sørger for å ta ting på strak arm, men det fungerer siden showet ganske nøye har bygget opp spenning og utvidet sitt univers på en meningsfull måte.

The Mandalorian er fortsatt en solid Star Wars-serie, og et solid fundament som Favreau og Filoni enkelt kan bygge videre på. Den samlede dommen over denne tredje sesongen vil til syvende og sist avhenge av hvordan den bygger seg opp mot et tilfredsstillende klimaks, men foreløpig kan vi alle puste lettet ut - vi er på rett vei.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content