Norsk
Gamereactor
series-tekster
That '90s Show

That '90s Show - Sesong 1

Ta en tur tilbake til Point Place, Wisconsin i denne tåpelige tenårings sitcom-oppfølgingen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Alle som er fan av komiserier eller sitcoms, bør være kjent med den strålende That '70s Show. Serien dreide seg om en rollebesetning av tenåringer som navigerte livet på syttitallet og endte opp med å strekke seg over flere sesonger, noe som førte til latter hele veien. Men tidene forandrer seg, tiårene flyr unna, tenåringer vokser opp, og That '70s Show måtte ta slutt. Det var et forsøk på å fortsette og starte serien på nytt en liten stund senere, med noe kjent som That '80s Show, men denne gjorde det ikke engang halvparten så bra som originalen og ble fort glemt. Til tross for denne feilen, prøver Netflix seg på å bringe tilbake denne ikoniske serien, med oppfølgeren That '90s Show, som debuterte på tjenesten i dag.

HQ

For de som så originale That '70s Show, har That '90s Show en liste med tilbakevendende ansikter og ideer, som alle er skreddersydd for den nye epoken. Settingene er fortsatt like, Forman-huset og kjelleren, Pinciotti-huset (selv om Pinciotti ikke lenger bor der), og mange andre ikoniske steder som alle ligger i Point Place, Wisconsin. Red og Kitty Forman er fortsatt ledende karakterer, og de tidligere tenåringene på 70-tallet (det være seg Eric, Donna, Michael, Jackie eller Fez) gjør flyktige cameoopptredener som henger sammen med hvordan de er knyttet til denne nye tidens tenåringer - spoileradvarsel, flertallet er foreldre til noen av de nye unge rollebesetningene. Og for å legge til dette, kommer noen av de ikoniske scenene tilbake, med den mest umiddelbart minneverdige som så alle sitte rundt et bord i kjelleren omgitt av en sky av hasjrøyk. Det er en veldig gjenkjennelig serie på steder, det være seg alle disse nevnte områdene, men også humortonen, som alltid lyser opp når Kurtwood Smiths Red pisker ut den klassiske "foot in your ass"-replikken.

Men siden denne serien er satt til 90-tallet og ikke 70-tallet, er scenografien annerledes og mer fargerik. Teknologien som mange av våre lesere vokste opp med, finnes spredt rundt omkring. Og det generelle temaet for showet er mer progressivt og mangfoldig, for å passe med både 90-tallet, men også forventningene til showrunning i dag. Likevel, til tross for å navigere på alle disse områdene, klarer That '90s Show å beholde sjarmen, karismaen og den lette humoren som gjorde originalen så strålende. Og dette er i stor grad med en helt ny rollebesetning.

For mens mange av dere absolutt vil elske cameoene fra den originale rollebesetningen, er disse bare flyktige, og for det meste dreier historien seg om den yngre generasjonen, med Eric og Donnas datter, Leia (ja, oppkalt etter en viss galaktisk prinsesse). Og bortsett fra Michael og Jackies sønn, Jay Kelso, består resten av rollebesetningen av helt nye ansikter, som ikke har noe forhold til de eldre stjernene. Men det har ikke hindret det faktum at det er en god balanse, og gjengen har utrolig god kjemi og byr på en underholdende, om enn kort opplevelse.

Dette er en annonse:
That '90s ShowThat '90s ShowThat '90s Show

Med tanke på fiaskoen til That '80s Show, kan jeg forstå hvorfor Netflix bare valgte å produsere ti 30-minutters episoder for denne sesongen, men jeg vil si at for en sitcom av denne stilen der karakterutvikling ofte tar et sidesteg for sprø eventyr, betyr den kortere totale kjøretiden at du ikke helt blir kjent med og får kontakt med det nye mannskapet på samme måte som det That '70s Show lyktes med - som fortsatt står den dag i dag, da den opprinnelige gjengen bare trenger dukke opp på skjermen før alle slags morsomme minner begynner å strømme over deg. Likevel jobber den unge generasjonen godt sammen, og gir en rollebesetning som du vil ønske å se mer av, og forhåpentligvis med flere opptredener fra foreldrene sine også om mulig.

Og det er derfor jeg ser That '90s Show som en suksess for Netflix. Den fortsetter på arven fra den tidligere serien og gjør det på en måte som er morsom, men likevel kjent, selv om det åpenlyst brukte lattersporet kan ta morsomheten ut av noen av situasjonene. Hvis du leter etter en ny sitcom å sette deg ned og se på, eller har ventet på å komme tilbake til Point Place for nok en sommerferie, så er denne serien verdt en titt, selv om den ikke helt leverer til samme nivå som den opprinnelige, strålende forgjengeren.

That '90s Show
Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
That '90s Show - Sesong 1

That '90s Show - Sesong 1

SERIES-TEKST. Skrevet av Ben Lyons

Ta en tur tilbake til Point Place, Wisconsin i denne tåpelige tenårings sitcom-oppfølgingen.



Loading next content