Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

MSI Clutch GM51 Lightweight

Vi tester MSIs største lettvektsmus som både kablet og trådløs.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

For de som ikke har sett den ennå, kjører MSI en 31-, 41- og 51-serie av deres lettvektsmus kalt GM Clutch - hvor tallet indikerer noe om hvor stor musen er. Liten, stor og medium/stor, selv om GM41 teknisk sett er større, men ikke så høy som GM51.

HQ

På papiret er alt riktig. Msi bruker igjen sitt rillede sidegrep, som fungerer bra, bortsett fra at det har fått et markedsføringsvanv; "Diamond Lightgrip" - og det er delvis greit nok, og det er RGB på baksiden. Den veier bare 75 gram, noe som ikke er mye for en stor mus. Pollingfrekvensen er 8000Hz, som er et punkt hvor noen konkurrenter har bommet. Det er en "Anti-Smudge Surface" hvilket er markedsføringsspråk for glatt overflate. Den støtter også Nvidia Reflex - noe som er kjempebra, og så er det Omron-brytere i musen og en Pixart PAW 3395 optisk sensor, som hovedsakelig skiller seg ut for å være en nyere modell, men som burde være flinkere til å synkronisere med den valgt pollingfrekvensen enn tidligere modeller. MSI skal imidlertid berømmes for å ha klargjort i materialet som er sendt til pressen at visse maskinvarekrav må oppfylles for å kunne utnytte det.

MSI Clutch GM51 Lightweight

Den er ganske standard i designet, høyrehendt og følger nesten defacto-standarden for alle mus som ikke bruker konkave knapper. Det er et sentralt musehjul og to knapper på siden, og ønsker du å endre DPI eller noe annet gjøres det under musen. For noen er det totalt no-go, for andre gjør det ingen forskjell - men det er en viktig detalj å huske på.

Jeg må imidlertid si at sideknappene er betydelig dårligere enn de to primærknappene, og har klart vesentlig dårlige kontakter bak seg, og selv om jeg personlig ikke bryr meg, kan jeg tenke meg at ikke alle vil være glade for at de er noenlunde mer svampete og noe tregere på å respondere. I tillegg kommer jeg som alltid tilbake til at musehjulet føles dårlig og billig, og føles overhodet ikke som å være av samme kvalitet som resten av musen, selv lyden av det når du scroller lukter av dårlig kinesisk plast, hvor resten av musen er laget av polykarbonat og sidene laget av termoplastisk gummi.

Dette er en annonse:

Undersiden har PTFE-føtter. Vi har hatt to eksemplarer til testing, og her fant vi en bemerkelsesverdig forskjell mellom de to variantene. Den kablede musen hadde helt klart andre føtter som var mye jevnere og gled lettere på overflaten, spesielt ved testing med en musematte i glass. Vel, ja, og så hadde den en FrixionFree-kabel, altså den friksjonsfrie kabelen som alle mus må ha i disse dager. Den trådløse variantens føtter var ikke på langt nær like friksjonsfrie.

Jeg er ikke i tvill om at markedsføringsmaterialet helt sikkert vil understreke at sensoren kan håndtere 26.000 DPI. Som en som jevnlig bruker en 4K-skjerm til å teste med, må jeg si at du ikke kommer i nærheten av å bruke det, uansett hvilket spill du har å gjøre med. Det er også en artig detalj at logoen lyser opp i forskjellige farger avhengig av DPI-innstillingen, det er bare ikke noe jeg har lagt merke til da logoen er plassert rett under der håndflaten hviler, og er derfor ikke noe man ser når man bruker produktet.

Prisen er for den trådløse modellen 1,149.99 kr, og den kablede har en veiledende pris på 809.99 kr.

MSI Clutch GM51 Lightweight
Dette er en annonse:

Den trådløse versjonen er i teorien stort sett identisk, og kommer med MSIs standardlader som også fungerer som holder for den trådløse dongelen. Dessverre kom jeg til å lade den uten å sjekke batteritiden, men kan konkludere med at den holder til en ukes bruk og at ladingen er ekstremt rask. Men som sagt må jeg nevne at den trådløse har merkbart forskjellige føtter, de føles annerledes, men også sensoren ser ikke ut til å være implementert like bra, da jeg opplevde merkbar forsinkelse, og dette kan teoretisk sett skyldes et driverproblem, men bare med den trådløse, så vet jeg godt at den ikke er så dyr for en trådløs mus, men det kan gjøres bedre. Det er kanskje et ganske sentralt problem her - det er ingen spesielt imponerende funksjon, og GM51 lanseres i et marked fylt til randen av solide konkurrenter. Så det er et ganske stort problem. "Ingen rom for feil", som de sier.

Den kablede versjonen, derimot, ligger godt i hånden. Jeg elsker det knottede sidegrepet, og Omron-bryterne er alltid en sikker vinner, men det er ikke den samme skarpheten i klikket, den samme raske returen til startposisjon som hos mange av de som kun lager mus og tastaturer, og sideknappene er derfor bare lit svampete å bruke. Jeg tror imidlertid at musehjulet er det viktigste å jobbe med fremover. Det er ikke et produkt som i likhet med enkelte andre av produsentens tilbehør er ubrukelig, men det er et tøft marked, og selv om GM51 Lightweight er billig, både kablet og trådløst, finnes det dessverre bedre alternativer for de samme pengene.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content