LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      hardware-tekster

      Inzone M9

      27" 4K-monitor fra Sonys nye gamingmerke - er den noe bra?

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt

      Som en del av det nye Inzone-merket går man nå etter de mer seriøse gamerne med to skjermer, denne 27" tommers 4K i 144Hz, og en 1080p 240Hz, også 27 tommers, som kommer senere i år.

      HQ

      Designet er slankt, PS5-inspirert med den samme hvitfargen, en bakside som faktisk har kontrastfarger slik at du kan se hva pokker du gjør, og en fot som tar minimalt med plass på bordet ditt. To aluminiumsstøtter holder en sentral stamme som er designet for alle pengene, og som lar skjermen flyttes opp og ned i en skrå vinkel. Den er laget slik at det er lettere å ha et tastatur veldig nærme skjermen i skrå vinkel, som mange som spiller i lange økter foretrekker, og som faktisk er standard for alle profesjonelle e-sportspillere. Skjermen er forbausende lett med sine 4,6 kilo. Dette gjør den lett å flytte rundt på.

      Dette er 1 millisekunds IPS (dog GtG), og den har Nvidia G-Sync, som er med på å forklare den høye prisen på 13 500 kroner. Jeg trodde fordi den er G-Sync-kompatibel at prisen skyldes en fysisk modul, men det er ikke tilfelle. Selvfølgelig har den også Adaptive Sync og Variable Refresh Rate. Den er belyst med LED og benytter Full Array Dimming med direkte LED-belysning. DisplayHDR 600 støttes, med en snittstyrke på 400 NITS, med en peak på 600. Det er også støtte for både HDR10 og HLG - kanskje ikke det mest aktuelle for dataspill, men kult at det støttes.

      Inzone M9

      Jeg savner en ganske enkel funksjon - nemlig å kunne rotere skjermen, spesielt når man skal koble i kablene er dette en stor fordel, og når man har et så annerledes design hvor stammen i konstruksjonen er litt i veien, er det ekstra viktig. I tillegg kan den bare vippes 20 grader, vanligvis ikke noe problem, men nå som den ikke kan rotere, bør du kunne vippe den litt mer.

      Dette er en annonse:

      Det er en DisplayPort 1.4, to HDMI 2.1, USB-C, USB Hub med tre USB-A-innganger, samt hodetelefoninngang. Det kunne vært en displayport til i min bok, men ellers er det veldig fint. Jeg irriterer meg imidlertid noe over at den bruker ekstern strømforsyning - det hører ikke hjemme i en skjerm 13 500 kroner og selve forsyningskabelen er ganske kort også.

      Programvaren er Inzone Hub, og den er fantastisk pent laget, enkel å bruke, og funksjonaliteten du trenger er der. Den testede versjonen var 0.003. Den fremstår imidlertid meget velpolert og komplett.

      Fargegjengivelsen er på 95% DCI-P3, og det er ikke fordi fargene er vesentlig dårligere enn andre skjermer, men fargene virker litt matte og lyse sammenliknet med så mange andre IPS-skjermer, noe som er overraskende. De forskjellige profilene er ganske standard og de forskjellige HUD-alternativene er fine. Bildet er ganske skarpt så jeg har ingen klager på det, det er som forventet. Svart- og grånivåene er ok, men ikke imponerende, det samme gjelder gråtonedetaljene. Lysgjengivelsen, eller rettere sagt belysningen er veldig uniform, og uten avvik eller tydelige kanter mellom sonene. Jeg har dog ikke blitt opplyst om nøyaktig antall soner i bakgrunnsbelysningen, men jeg gjetter at vi er godt over 50, kanskje nærmere 100.

      Det kan godt være jeg som ikke har klart å betjene den automatiserte delen av KVM-switchen, for når jeg slår på skjermen begynner den umiddelbart å lete etter andre signaler, selv om jeg manuelt ber den om å stå på en spesifikk input, og det er sabla irriterende hver eneste gang jeg slår den på.

      Dette er en annonse:

      Prisen er et seriøst problem for Inzone sammenliknet med direkte konkurrenter. Du kan få det samme for halve prisen, men uten KVM, eller med en fysisk G-Sync-modul for under 10 000 kroner, og det er også store muligheter for å få en 32 tommers versjon, eller til og med over 40 tommer for mindre. Selv med KVM ligger vi flere tusen under prismessig, og i segmentet 7500--11 000 er det mange fine skjermer som tilbyr minst samme eller bedre bildekvalitet og størrelse, men ofte bedre, og selv om KVM er kult, så er det altså langt nede på min personlige prioriteringsliste. Det er heller ikke så vanskelig å endre input, og de fleste vil nok bruke skjermen til en PC og en konsoll, ikke to PCer, og da ryker ideen litt med KVM, som er rettet mot sistnevnte.

      Inzone M9

      Hvis du er en hardcore konkurransespiller på høyt nivå, vil en maskinvaremodul alltid være å foretrekke, men for de fleste andre kan det på ingen måte lønne seg, så det er best å få en litt større skjerm, da 4K i mine øyne fungerer bedre på 32 tommer. 27 tommer er mer en 1440p-oppløsning i min verden. Når det er sagt kan en KVM-switch forklare noe av overprisen. Jeg forstår begrunnelsen godt, det er et premiumprodukt som er vakkert designet - men funksjonalitet og kvalitet, kombinert med størrelse rettferdiggjør på ingen måte prisnivået i et så konkurranseutsatt marked.

      Så, lekkert design, noen funksjonelle problemer og en bildekvalitet som er akseptabel, uten å imponere - men en pris som bommer helt.

      08 Gamereactor Norge
      8 / 10
      overall score
      er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

      Relaterte tekster

      0
      Inzone M9

      Inzone M9

      HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

      27" 4K-monitor fra Sonys nye gamingmerke - er den noe bra?



      Loading next content