Norsk
Gamereactor
series-tekster
Clarkson's Farm

Clarkson's Farm - Sesong 2

Mannen kan bare være en idiot, men dette bisarre TV-showet er verdt sin vekt i gull.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg føler på ingen måte sterkt for Jeremy Clarkson som person. Ja, jeg har fulgt Top Gear opp gjennom årene, og dyppet tærne i Grand Tour, men jeg er verken spesielt investert i hans suksess, eller det stikk motsatte. Jeg tar kategorisk avstand fra de helt dumme tingene han har skrevet opp gjennom årene, og her tar jeg absolutt med spalten om Meghan Markle, og tror hans holdning til truende klimaendringer og grønn omstilling i årevis har vært skadelig for fremgangen, og den offentlige ånden.

Så hvorfor har jeg vært limt til skjermen nå gjennom to sesonger av Clarkson's Farm, som på en måte plasserer selve mannen jeg har et mildt gresk-katolsk forhold til midt i siktet 95% av tiden? Vel, det er vanskelig å svare på. Kanskje er det fordi underholdningsverdien ikke alltid må lastes, kanskje er det bare visse begreper, visse strukturer, visse komposisjoner som treffer en akkord?

Clarkson's Farm
Dette er en annonse:

Clarkson's Farm burde ikke fungere. Jeremy Clarkson er uten sine to vanlige Top Gear/Grand Tour-medverter. Det er ingen Lamborghinier eller eksplosjoner. Han er med andre ord alene, utsatt, og han må til og med prøve å drive en kommersiell gård, med alt det innebærer. Igjen; det burde ikke fungere. Men det gjør det. Kanskje det er tilfeldig, kanskje det er fordi teamet Amazon har satt sammen for å organisere og filme er rett og slett strålende, eller kanskje det er fordi dette er nettopp jobben Clarkson faktisk ble født til å gjøre - uansett er Clarkson's Farm strålende, investerende, rik og underholdende TV, som har den morsomme, sannsynligvis utilsiktede bivirkningen av å innpode en fornyet respekt for avlinger, husdyr og arbeidet som går inn i å produsere... vel, alt vi tar for gitt.

Clarkson har i mange år drevet en stor landeiendom i Chipping Norton, nordvest for London, og i den andre sesongen, som nettopp har landet på Prime Video, løper utfordringene, de hjerteskjærende øyeblikkene og de små seirene videre for både Clarkson selv og hans lojale følge i form av den tøffe lokalbefolkningen, fra bonden Caleb til økonomen Charlie. Denne gangen herjer fugleinfluensa, storfetuberkulose og stigende kostnader fra en rotete Brexit landet, og Clarkson navigerer det hele med mangel på nåde for å si det mildt, men et tilsynelatende genuint ønske om å... vel, skape noe.

Selvfølgelig, som seer leter du alltid etter sømmen i dokumentarer som dette, for å se hvor mye det hele er organisert, men for å være ærlig er det en aura av autentisitet om Clarkson's Farm, en realisme som ikke tidligere er sett i Top Gear, og absolutt ikke i den mye iscenesatte Grand Tour. Her kommer du rett under huden på et prosjekt, og følger oppturer og nedturer på en langt mer investert måte som resultat. Kjæresten min Klara og jeg har sittet klistret til skjermen siden fredag, og sagt «f*ck» når kvigen Pepper viser seg å ikke være i stand til å bli gravid, eller jubler når rapsoljehøsten har vist seg å være en solid avkastning.

Clarkson's Farm
Dette er en annonse:

Vi blir vanligvis ikke så tungt investert i gårds-TV, for å være ærlig, men begge gangene, med halvannet års mellomrom, følte jeg en ekte forbindelse til disse relativt vanlige menneskenes kamp for å fortsette å gjøre det de elsker, og samtidig må jeg si at Clarksons entusiasme for håndverket smitter av som gull. Det gjør ham verken til en god eller dårlig person, men det bidrar til å gi ham en dimensjon som han ikke hadde før midt i dekkrøyken og den skarpe resonansen av ordet "makt".

Clarkson's Farm er bare, på mystisk vis, jævla bra tv, og det anbefales for alle som er litt i villrede om hva de skal kaste sin kjærlighet på. Det er på en måte tomme kalorier, det er sikkert. Men noen ganger er det det som trengs.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content